Site Overlay

Termékek

Szárított gyümölcsök, aszalványok:

Egész évben fogyasztható, főzéshez és közvetlen fogyasztásra is kiválóak. A vitaminok és a különböző jótékony hatású anyagok mind megmaradnak a gyümölcsben, mert alacsony max. 50 fokon végezzük az aszalást. 12-14%-os nedvességtartalomra van leszárítva, ezután vákuum csomagolásban évekig eláll. Szilva, körte és alma aszalását végzem.

Gyógynövények:

2018-tól a gyógynövény elsődleges feldolgozása is elindult. Szárítás. Cickafarkot, orvosi zsályát saját részre, a vékényi szociális szövetkezet és egy másik termelő részére kakukkfű bérszárítást és tárolást is végzek. Ezeket a folyamatokat is a Hungária Ökogarancia ellenőrzi. A gyógynövény ömlesztett formában kerül raktározásra és elszállításra. Egy nagyobb gyógynövény feldolgozó üzemmel vagyok kapcsolatban. Tovább feldolgozás(darabolás) után exportálásra kerül.

2020-as évben elkezdődik a lekvár készítés is. Leader pályázat nyújt lehetőséget, sárgabarack lekvárt, és szilva lekvárt fogok gyártani, szintén bio termékként. A feldolgozás is bio minősítét kap.

Aszalásra nem mindegyik fajta gyümölcs alkalmas.

Az Ökofarm tevékenysége kiterjed, friss fogyasztású gyümölcs termesztésére, értékesítésére, aszalványok készítésére, lekvárok készítésére, gyógynövények szárítására Csak a biotermékek feldolgozását tudom vállalni